Kärkivääntimet ovat monikäyttöisiä työkaluja, joita käytetään erityyppisten ruuvien ja pulttien kiristämiseen ja löysäämiseen. Kärkivääntimien päätyypit ovat PH (Phillips), PZ (Pozidriv), Hex (kuusikulmainen) ja Torx.

PH-vääntimet ovat yleisimpiä ja tunnistettavimpia kärkivääntimiä. Ne ovat tarkoitettu erityisesti Phillips-ruuveille, jotka ovat ristipääruuveja. PZ-vääntimet (tuplaristi) ovat samanlaisia kuin PH-vääntimet (risti), mutta ne on suunniteltu Pozidriv-ruuveille, jotka ovat hieman erilaisia kuin Phillips-ruuvit.

Hex-vääntimet ovat tarkoitettu kuusikulmaisille ruuveille ja niitä käytetään yleisesti erilaisissa laitteissa ja koneissa. Torx-vääntimet ovat tähtipääruuveille tarkoitettuja vääntimiä. Torx-ruuvien muoto mahdollistaa paremman kiristysvoiman ja ehkäisee ruuvipään pyöristymistä.

Kärkivääntimiä voi ostaa yksittäin tai sarjoina, joissa on useita eri kokoja ja tyyppejä. Usein kärkivääntimet ovat osa monipuolisia työkalusarjoja. Vääntimien laatu ja hinta vaihtelevat valmistajasta riippuen. On tärkeää valita laadukkaat vääntimet, jotka kestävät käyttöä ja ovat turvallisia käyttää.

Vieritä kategorioita
Järjestä
Näkymä:
Valmistajat
Korkeus
Leveys
Suodatin
Järjestä
Suodatin

Järjestä
Sulje
Poista suodattimet
Näytä tuotteet