Kuusiokoloavaimet ja torx-avaimet ovat yleisiä työkaluja, joita käytetään kiristämään ja löysäämään ruuveja, jotka ovat varustettu kuusiokolo- tai torx-päällä.

Kuusiokoloavaimet, joita kutsutaan myös kuusiokulma-avaimiksi, ovat L- tai T-mallisia avaimia, joissa avainosan pää on kuusiokulmainen. Niitä käytetään yleisesti esimerkiksi moottoripyörien, polkupyörien ja autojen korjauksessa, mutta myös kotona monenlaisissa pienissä korjaus- ja huoltotöissä.

Torx-avaimet, joita kutsutaan myös tähtipääavaimiksi, ovat L- tai T-mallisia avaimia, joissa avainosan pää on ns.tähtipää. Niitä käytetään usein autojen, moottoripyörien ja polkupyörien huollossa ja korjauksessa, mutta myös muissa koneissa ja laitteissa.

Kuusiokolo- ja torx-avaimia on saatavana yksittäin tai erikokoisina sarjoina, joissa on useita eri kokoja samassa sarjassa. Avainsarjat voivat sisältää esimerkiksi sekä kuusiokolo- että torx-avaimia. Avainsarjat ovat käteviä, sillä ne sisältävät useita eri kokoja ja tyyppejä, jotka sopivat erilaisiin ruuveihin ja tarpeisiin.

Avainsarjojen hinta ja laatusuhde vaihtelevat valmistajasta riippuen.